Nieuwe parel in Rotterdam! Made by Finally.

In het Liskwartier in Rotterdam openen Rose en Aryan Tieleman een
tweede zaak: Osteria Liz. Geïnspireerd op de schoonheid van Liz Taylor
en de historische wijk het Liskwartier, is het restaurant een mix tussen de nostalgische fifties en het authentieke Italië. Of je nu langskomt voor een
kop koffie of één van de klassieke Italiaanse gerechten, Liz is zonder twijfel een nieuwe aanwinst voor Rotterdam.

Rose Tieleman: “De osteria krijgt echt een buurtfunctie, met gerechtjes om te delen. Dat zie je veel terug in een osteria. Er komen ongeveer acht gerechtjes op de kaart die elke anderhalve week zullen wisselen. Alles wordt Italiaans, met pure smaken.”

Wij droegen ons spreekwoordelijke steentje bij door de nieuwe huisstijl en alle marketingcommunicatiemiddelen voor onze rekening te nemen.

Liz Taylor

Liz Taylor was met haar flamboyante uiterlijk een echt stijlicoon. Naast groot actrice, sierde zij ook vaak genoeg de covers van magazines en wist ze de ogen op haar gericht te krijgen op de rode loper. Met haar curvy lichaam, opgemaakte ogen en spraakmakende kapsel was ze een opvallende verschijning in Hollywood.

Huisstijl

Voor alle middelen hebben wij een stijl ontwikkeld die past bij de klasse van Taylor en de authentieke Italiaanse sfeer van het restaurant. Met het gebruik van oudroze en het sierlijke logo brengen we de vrouwelijkheid van Taylor terug in het design. Met de nadruk op haar uitgesproken persoonlijkheid, is een handgeschreven logo ontwikkeld. Zo lijkt het alsof het door Liz zelf is ondertekend.

Restaurant

Osteria Liz bestaat uit drie lagen. Bij binnenkomst beland je in het cafégedeelte met de houten bar, waar je kunt zitten voor bijvoorbeeld een glaasje wijn met een olijfje. Beneden komt de woonkeuken: een grote open keuken met een zitgedeelte. De keuken wordt typisch Italiaans. Er komen vlechten van knoflook te hangen en in een grote vitrine worden allerlei vleeswaren, kazen en andere producten uitgestald. Bovenin kun je rustig zitten om te eten, maar door de balustrade heb je ook zicht op wat er in het cafégedeelte gebeurt. Net zoals bij Brasserie Nieuw Noord (waarvoor wij ook de huisstijl ontwikkelde) komen er lange, comfortabele banken. Verder zal het interieur, in de geest van Liz Taylor, een vrouwelijke touch krijgen, waar mannen zich ongetwijfeld ook prima op hun gemak voelen.

Familie Tieleman

De familie Tieleman is al jarenlang een begrip in de horecawereld van de Maasstad. Aryan Tieleman runde succesvolle zaken als De Euromast, Hotel New York, het Westerpaviljoen en grand café-restaurant Loos. Dochter Rose opende in 2016 haar eerste zaak , Brasserie Nieuw Noord. Het hart van de ondernemers ligt bij lekker eten en drinken. Met Liz slaan ze opnieuw hun slag. Beide restaurants focussen zich op kwaliteit, smaak en pure gerechten. Ook voor Liz geldt: schoonheid zit van binnen!

Vanaf woensdag 10 oktober kan iedereen genieten van de wekelijks wisselende kaart en antipasti, pizza’s en Italiaanse wijnen.

Meer lezen over Liz?
Bekijk hier verschillende artikelen in de media!

AD Rotterdam: “Nieuw Italiaans restaurant Osteria Liz opent deuren in Liskwartier”

De Buik van Rotterdam: “Nieuwe avonturen voor Rose en Aryan Tieleman met Osteria Liz”

In de Buurt: “Binnenkort opent er een nieuw Italiaans restaurant in het Liskwartier:

De Havenloods: “Na Brasserie Nieuw Noord openen Rose en Aryan Tieleman nu Osteria Liz”

Kom je snel een keer een kijkje nemen bij Osteria Liz?!

A creative agency based in Rotterdam

A creative agency based in Rotterdam